Nordisk Kombucha har vundet popularitet i de seneste år, men hvad er det egentlig? Kombucha er en fermenteret te-drik, der har en lang historie for at give sundhedsmæssige fordele. Kombucha kan give mange fordele til dem, der vælger at drikke den, lige fra at hjælpe fordøjelsen til at øge immuniteten. Lad os tage et nærmere kig på denne gamle drik og alle de vidunderlige fordele, den giver.
Hvad er kombucha?
Kombucha er en fermenteret te-drik fremstillet af sødet sort eller grøn te, der er blevet kombineret med en kultur af bakterier og gær. Denne kombination, kendt som SCOBY (Symbiotic Culture of Bacteria and Yeast), fermenterer over tid og producerer den probiotika-rige drik kaldet kombucha. Den har en syrlig, let sødlig smag, der kan variere afhængigt af, hvor længe den har været gæret.
Fordele ved kombucha
De sundhedsmæssige fordele ved at drikke kombucha er mange, lige fra at hjælpe med fordøjelsen og styrke immunsystemet til at hjælpe med vægttab og give antioxidanter. De probiotika, der findes i kombucha, er blevet forbundet med forbedret tarmsundhed, hvilket kan føre til et bedre generelt fysisk helbred. Derudover hjælper antioxidanterne i kombucha med at bekæmpe frie radikaler, der kan skade cellerne og gøre dem mere modtagelige for sygdom og lidelse. Endelig er syren i kombucha med til at reducere inflammation i hele kroppen, hvilket fører til forbedret ledbevægelighed og reduceret smerte ved kroniske lidelser som gigt og fibromyalgi.
Valg af den rigtige kombucha
Når du vælger en kombucha, skal du sikre dig, at du får en, der er økologisk og indeholder levende kulturer for at opnå maksimale sundhedsfordele. Sørg desuden for at kigge efter en med mindre end 4 g sukker pr. portion – alt andet kan ophæve nogle af de positive virkninger af at drikke denne superfood-drik! Endelig kan du overveje at smage din kombucha til med friske frugter eller urter som ingefær eller citrongræs for at give den et ekstra boost af smag og næring.